Karalábé-alma saláta bundában sült pulykamellel

Karalábé-alma saláta bundában sült pulykamellel
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg pulykamell
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 25 dkg kukoricapehely
  • 2 zsenge karalábé
  • 2 piros alma
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citrom leve
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 25 dkg pulykamell
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 25 dkg kukoricapehely
  • 2 zsenge karalábé
  • 2 db piros alma
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citrom leve
  • olaj

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk, alaposan besózzuk. A húst először lisztbe, majd felvert tojásba, és végül kissé összetört kukoricapehelybe forgatjuk.

A karalábét meghámozzuk, és az almát megmossuk, kimagozzuk, a karalábéval együtt vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagymát felcsíkozzuk, a petrezselymet felaprítjuk. Az olívaolajat a mézzel és a citromlével elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a salátára öntjük.

Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A húst egy szeletke citrommal és a petrezselyemmel meghintett salátával tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti