Karajcsíkok cukkiniban

Karajcsíkok cukkiniban

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj, csont nélkül
  • 2 kisebb cukkini
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk. A cukkinikat megmossuk, két végét levágjuk, majd hosszában, zöldséghámozóval hosszú vékony szeletekre vágjuk (így lesz könnyen tekerhető!).

A húscsíkokat 1-1 szelet cukkiniba csavarjuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük a 4 gerezd zúzott fokhagymával elkevert olajjal és 30 percig állni hagyjuk.

A karajcsíkokat faszénparázs fölött, oldalanként 5-5 perc alatt pirosra sütjük. (A hajtással alul tegyük először a grillrácsra, és ha megsült, utána húscsipesszel forgassuk át óvatosan, így nem fog a cukkini lecsavarodni a húscsíkról)

Friss pékárut, paradicsomot kínálhatunk hozzá.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk