Karaj diós bundában

Karaj diós bundában
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 10 dkg camembert sajt
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál darált dió
  • 1 dl olaj a sütéshez
  • 2 evőkanál áfonyalekvár
  • *
  • a körethez:
  • 2 cikória
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 10 dkg camembert sajt
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál darált dió
  • 1 dl olaj a sütéshez
  • 2 evőkanál áfonyalekvár
  • 2 db cikória
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, 4 szeletre vágjuk, minden szeletbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot 4 darabra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, jól leszárítjuk, durvára aprítjuk.

A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, mindegyikbe egy-egy sajtdarabot és vágott petrezselymet teszünk, majd megtűzzük. A lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a dióval elkevert morzsába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat és a húsok minden oldalát 4-4 percig sütjük benne.

A cikória minden sérült levelét eldobjuk, a többit enyhén sós, lobogó vízben 1-2 percig főzzük (így nem lesz olyan kesernyés az íze!), leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A cikóriát az olívaolajon kissé megpirítjuk.

A húsdarabokat félbevágjuk, a cikóriával vagy más salátával és a lekvárral frissen tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti