Karácsonyi zebratorta

Karácsonyi zebratorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g liszt
  • 250 g cukor
  • 4 db tojás
  • 200 ml olaj
  • 100 ml narancslé
  • 2-3 db narancs reszelt héja
  • 6 g sütőpor
  • piros ételszínezék
  • zöld ételszínezék
  • a tetejére:
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 ml habtejszín
  • színes cukorkák
  • 300 g liszt
  • 250 g cukor
  • 4 db tojás
  • 200 ml olaj
  • 100 ml narancslé
  • 2-3 db narancs reszelt héja
  • 6 g sütőpor
  • piros ételszínezék
  • zöld ételszínezék
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 ml habtejszín
  • színes cukorkák

Elkészítés:

Egy 20-23 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, cukrot, narancslevet, a narancsok lereszelt héját és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan összekeverjük.

A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk – az egyik felébe a piros, a másikba a zöld ételszínezéket keverjük a megfelelő szín eléréséig.

Az előkészített tortaforma aljába, középre teszünk 3 evőkanálnyit a zöld tésztából, majd erre ugyanannyit a pirosból, így szépen elterül egymáson a két szín. Addig folytatjuk ezt a műveletet, még a tészták el nem fogynak.

Az előmelegített sütőben kb. 40 percig (ez lehet több és kevesebb is, a sütő erősségétől függ), tűpróbáig sütjük. Ne ijedjünk meg, ha felpúposodik és egy kicsit megreped a teteje. Tortarácson teljesen kihűtjük.

A fehércsokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, és a tortát bevonjuk vele.

A tejszínt felverjük és a csokirétegen tetszőleges elsimítjuk, úgy mintha hóbuckás lenne. Szóval, nem kell tökéletesnek lennie. Színes cukorkákkal megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hédi küldte be. Köszönjük!