Karácsonyi tekercs glutén- és tejmentesen

Karácsonyi tekercs glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg gluténmentes kenyér lisztkeverék –
  • 1 dl mandulás tej
  • fél csomag friss élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 M-es tojás
  • 40 g margarin
  • fél citrom reszelt héja
  • a kenéshez:
  • 3 cl tej
  • 1 S-es tojássárgája
  • a töltelékhez:
  • édes kakaópor, cukros fahéj, cukros darált dió
  • 30 dkg gluténmentes kenyér lisztkeverék –
  • 1 dl mandulás tej
  • fél csomag friss élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 M-es tojás
  • 40 g margarin
  • fél db citrom reszelt héja
  • 3 cl tej
  • 1 db S-es tojássárgája
  • édes kakaópor
  • cukros fahéj
  • cukros darált dió

Elkészítés:

A tejben az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt egy tálban jól összedolgozzuk, majd 20 perc kelesztés után kinyújtjuk. Olvasztott margarinnal lekenjük, 8 cikkekre vágjuk, majd jó vastagon megszórunk 3 darabot kakaóporral, 3 darabot darált cukros dióval, 2 darabot cukros fahéjjal, és feltekerjük.

A tetejüket lekenjük a tejjel kikevert tojássárgájával, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Cernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!