Karácsonyi süti glutén- és laktózmentesen

Karácsonyi süti glutén- és laktózmentesen
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg laktózmentes vaj
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 2 db m méretű tojás
  • 15 dkg Naturbit csokicsepp vagy Torras negro csokoládé esetleg 85 %-os Conscious étcsokoládé
  • 6 g sütőpor
  • 160 g rizsliszt
  • 40 g Orgran gluténpótló
  • 15 dkg laktózmentes vaj
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 2 db m méretű tojás
  • 15 dkg Naturbit csokicsepp vagy Torras negro csokoládé esetleg 85 %-os Conscious étcsokoládé
  • 6 g sütőpor
  • 160 g rizsliszt
  • 40 g Orgran gluténpótló

Elkészítés:

A laktózmentes vajat megolvasztjuk a tojással, cukorral (vagy cukorhelyettesítővel – pld. eritrit). Összekeverjük, majd a sütőport, a rizslisztet, az orgran gluténpótlót és a naturbit csokicseppet (vagy Torras negro csokit feldarabolva ) is belegyúrjuk. Ezután 9 db gombócot készítünk és szilikonos sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük - egy sorba 3 db gombóc legyen, amiket kicsit lelapítunk.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc (sütése sütő függő) alatt megsütjük.

Tipp: A keksz laktózmentes, de elkészíthető tejmentesen is. A laktózmentes vajat kókuszzsírral helyettesíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Csné M. Julcsi küldte be. Köszönjük!