Karácsonyi püspökkenyér kókuszlisztből és zablisztből

Karácsonyi püspökkenyér kókuszlisztből és zablisztből
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg zabliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 4 tojás
  • 3 dkg kókuszzsír
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 1 dl növényi tej
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 marék dióbél
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg mazsola
  • ½
  • narancs lereszelt héja
  • 1 egész narancs lehártyázva, kockára vágva
  • 15 dkg zabliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 4 db tojás
  • 3 dkg kókuszzsír
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 1 dl növényi tej
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet
  • 1 marék dióbél
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg mazsola
  • ½ db narancs lereszelt héja
  • 1 db narancs

Elkészítés:

A tojásokat gépi habverővel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a liszteket, a sütőport, összekeverjük, majd az olvasztott kókuszzsírt, a nyírfacukrot, a sót, és az összes alapanyagot hozzáadva homogénre keverjük. (Ha túl sűrű lenne, lazítsuk növényi tejjel. Ha pedig híg maradna, lehet még kókuszlisztet beleszórni.)

A végén beleszórjuk az apróra vágott diót, az aszalt vörösáfonyát, a mazsolát, és a lehártyázott, apróra vágott narancsot, majd sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) (Én sütőfóliával lefedtem kb. 20 percre, majd a végén levettem róla, és úgy sütöttem addig, míg kissé piros lett a teteje.)

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!