Karácsonyi pogácsa

Karácsonyi pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3,5 dl tejföl
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • a lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • a tetejére:
  • szezámmag
  • szárított áfonya
  • 80 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3,5 dl tejföl
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • szárított áfonya

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és összegyúrjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd fenyőfa alakú szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, rátesszük a tetejére a szárított áfonyadarabokat. 170 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!