Karácsonyi piskótatorta

Karácsonyi piskótatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg mogyoró
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 4 db mandulacsók szétmorzsolva
  • 1 mk. sütőpor
  • 1/2 mk. vanília aroma
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 mk. szegfűszeg
  • csipet só
  • A tetejére:
  • 5 dkg porcukor
  • 8 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg mogyoró
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 4 db mandulacsók
  • 1 mk. sütőpor
  • 1/2 mk. vanília aroma
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 mk. szegfűszeg
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

Megpirítom a mogyorót, dörzsölve hámozom és ledarálom.

Magas fokozaton, robotgéppel kikeverem a tojássárgát, cukrot, majd alacsony fokozaton a mogyoróval, morzsolt mandulacsókkal, kukoricakeményítővel, fahéjjal, szegfűszeggel, sütőporral.

A fahéjat csipet sóval felverem és a masszába forgatom, amit sütőpapírral bélelt tortafomába simítom.

180 fokon sütöm 35-40 percet, majd porcukorral tálalom.