Karácsonyi mézes tekercs kókuszos-mascarponés krémmel

Karácsonyi mézes tekercs kókuszos-mascarponés krémmel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg kókuszreszelék

a bevonathoz:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük. Amikor kihűlt, tetszés szerinti töltelékkel, krémmel betöltjük.

A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük, felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük.

A tekercset betöltjük a krémmel, és feltekerjük.

A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük. A rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk, majd egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk