Karácsonyi mákos narancstorta

Karácsonyi mákos narancstorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 9 tojás fehérje
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 4 narancs reszelt héja
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 1 dkg zselatin
  • 0,5 dl narancslé

A narancslekvárhoz:

  • 50 dkg narancs
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 csomag dzsemfix
  • 3 ek. narancslikőr

A cukormázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 kk. ételfesték
  • víz

Elkészítés:

A tojáshabot keményre verjük a cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a többi hozzávalókat. Sütőpapírra kört rajzolunk, majd egy lapátka segítségével elkenünk rajta 1 bő merőkanálnyi masszát, majd megsütjük. Így járunk el mindegyik lappal, kb. 5-öt tudunk így sütni a hozzávalókból. A papírt minden lap sütése előtt kicsit átvajazzuk.

Közben, amíg a lap sült, lereszeljük 4 kisebb narancs héját, és összekeverjük a mascarponéval, a tejszínnel és a zselatinnal, amit előzőleg 0,5 dl narancslével forrásig melegítünk. A krémet dermedni tesszük a hűtőbe.

A narancsot kifilézzük, turmixoljuk, és feltesszük főni a cukorral. Amikor pár percig főtt, beleszórjuk a dzsemfixet, a likőrt, és és még 5 percig forraljuk, utána alaposan kihűtjük.

Az első lapra narancslekvárt, majd krémet kenünk, és így folytatjuk, amíg minden lap meg nem lesz kenve.

A máz hozzávalóit összekeverjük ügyelve arra, hogy pasztaszerű legyen, ezzel brvonjuk a torta tetejét, és cukorgyönggyel díszítjük.

Neked ajánljuk