Karácsonyi magvas csemege

Karácsonyi magvas csemege

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg sótlan, natúr magkeverék (dió, mandula, kesudió, mogyoró)
  • 2 evőkanál akácméz
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A magvakat teflon serpenyőbe helyezzük és takaréklángon enyhén megpirítjuk.

Ezután rácsorgatjuk a mézet és összeforgatjuk, kicsit feljebb vesszük a hőfokot, hogy a méz hólyagosodjon. Ezután a serpenyőből szilikonos lapra borítjuk a mézes magvakat és pár percig hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni.

Amikor már nem égeti a kezünket, mokkás kanálla veszünk egy adagot a magvakból és vizes kézzel, gyors mozdulatokkal gombóc formákat formázunk és szilikonos lapra helyezzük, majd a hűtőbe tesszük dermedni.

Amikor megszilárdult a máz és stabilak a magvas kupacok, elkészítjük a csokis mázat. Gőz felett először felolvasztjuk az étcsokoládét, majd kanál segítségével „oda-vissza” mozdulatokkal lecsurgatjuk a magvakat. Hűtőbe tesszük dermedni kb. 10 percre. Ezután felolvasztjuk a fehércsokoládét és ezzel is lecsorgatjuk a halmokat.

Nagyon finom és mutatós karácsonyi csemege.

Hasonló receptek