Karácsonyi kekszek gluténmentesen

Karácsonyi kekszek gluténmentesen

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 670 g barna rizsliszt (vagy fehér )
  • 160 g étkezési keményítő
  • 150 g porcukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 3 db m-es tojás
  • 400 g margarin
  • 8 g só
  • *
  • az ízesítéshez:
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál Lucullus mézes fűszerkeverék
  • *
  • a csokibevonathoz:
  • 600 g 54%-os étcsokoládé

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat kimérjük, összekeverjük. Belekockázzuk a margarint és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat és kész tésztát gyúrunk belőle, majd 3 részre osztjuk.

Az első tésztához adjuk a bourbon vaníliás cukrot és vanília aromát, folpackba tekerjük és hűtőbe tesszük. A második tésztához adjuk a narancsok reszelt héját, szintén folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük. A harmadik tésztába a mézes fűszerkeveréket dolgozzuk, majd folpackba csomagolva szintén megy a hűtőbe egy órát pihenni.

A kihűlt tésztákat kinyújtjuk, kiszaggatjuk (hagyjuk vastagabbra, hogy a talpát csokival be tudjuk vonni). Sütőpapíros tepsire tesszük (Mivel nincs benne térfogatnövelő, ezért nem nőnek meg, így nem kell nagy távolságra rakni őket.)

185 °C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. (Figyelni kell, mert hamar megéghet!)

Teljesen kihűtjük. A csoki ¾ részét vízgőz felett teljesen felolvasztjuk, levesszóka gőzről és hozzáadjuk a maradék 1/3 részt. Addig keverjük, amíg felolvad. Belemártjuk a kekszeket, villával kiemeljük, sütőpapíros tálcára tesszük, és hagyjuk, hogy a csoki rádermedjen.

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk