Karácsonyi kalács

Karácsonyi kalács

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojássárga
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mk. só

A töltelékhez:

  • 35 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • kevés tej

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejben futtatom, majd összedolgozom a többi alapanyaggal, hogy közepesen lágy tészta legyen.

Melegebb helyen hagyom duplájára kelni.

A fele vajat, fahéjat, fele porcukrot kikeverem.

A darált diót egy kevés forró tejjel, maradék porcukorral vegyítem és ha kihűlt, akkor a többi vajat beleforgatom.

A kelt tésztát átgyúrva megfelezem és téglalappá nyújtom.

Elfelezem és az egyik felére mehet a fahéjas töltelék, másikra a diós.

Feltekerem mindkét odlalról, aztán felszeletelem 8-10 centinként.

Sütőpapírral borított tepsibe pakolom őket, tojással lekenem és 180 fokon sütöm 20-30 percet.

Neked ajánljuk