Elkészítés:
A pontyot patkó alakúra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
A fazékba feltesszük főni az apró halakat, a ponty fejét. Ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, 3 evőkanál pirospaprikát, csípős paprikát és a paradicsom konzervet. 2-2,5 órán át lassú tűzön főzzük.
Amikor megfőtt, leszűrjük és a halakat kiszálkázzuk, majd átpasszírozzuk egy tésztaszűrőn.
A leszűrt hallevet visszatesszük a tűzre, beletesszük a kipasszírozott halat, teszünk bele 1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket. Pár percig főzzük, majd kész is.
Megjegyzés:
A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
halétel
,
magyaros
,
klasszikus
,
házias
,
ünnepi
,
ünnep
,
karácsonyi
,
téli
,
közepesen költséges
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
leves