Karácsonyi halászlé

Karácsonyi halászlé
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1,5 kg tisztított ponty
  • az alapléhez:
  • 6 db törpeharcsa
  • 1 ponty feje
  • 2 db keszeg
  • 2 db kárász
  • többféle apró hal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
  • 1,5 dl vörös bor
  • 2 db chili paprika
  • só ízlés szerint
  • 1,5 kg tisztított ponty
  • 6 db törpeharcsa
  • 1 ponty feje
  • 2 db keszeg
  • 2 db kárász
  • többféle apró hal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1,5 dl vörös bor
  • 2 db chili paprika

Elkészítés:

A pontyot patkó alakúra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

A fazékba feltesszük főni az apró halakat, a ponty fejét. Ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, 3 evőkanál pirospaprikát, csípős paprikát és a paradicsom konzervet. 2-2,5 órán át lassú tűzön főzzük.

Amikor megfőtt, leszűrjük és a halakat kiszálkázzuk, majd átpasszírozzuk egy tésztaszűrőn.

A leszűrt hallevet visszatesszük a tűzre, beletesszük a kipasszírozott halat, teszünk bele 1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket. Pár percig főzzük, majd kész is.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!