Karácsonyi gesztenyés kiflik

Karácsonyi gesztenyés kiflik

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg Rama margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • *
  • a töltéshez.
  • 2 kocka gesztenyemassza

Elkészítés:

Először is gyorsan elkészítjük a tésztát: a hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe pihentetni.

Közben elővesszük a kiolvasztott gesztenyemasszákat és egy reszelőn lereszeljük. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a hűtőből a tésztát, kicsit átdolgozzuk, majd kinyújtjuk (attól függően, hogy milyen vastag tésztát szeretnék, kb. 2-3 mm-esre nyújtjuk).

Utána egy pohár segítségével kis köröket szaggatunk ki, majd az egyik szélére rátesszük a gesztenye tölteléket, szépen feltekerjük és kifli formára hajlítjuk. Mehet a tepsire, majd előmelegített sütőben 160-165 fokon kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Kivesszük, majd miután egy kicsit kihűlt, porcukrot szórhatunk rá.

A receptet Pecsét Brigi küldte be. Köszönjük!.

Neked ajánljuk