Karácsonyi diós-vaníliás kelt glutén- és tejmentesen

Karácsonyi diós-vaníliás kelt glutén- és tejmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg Schär B liszt
  • 1 dl mandulatej
  • fél csomag friss élesztő
  • 40 g olvasztott margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 db M-es tojás + 1 S-es tojássárgája a kenéshez
  • reszelt citromhéj

a krémhez:

  • 2,5 dl mandulatej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • darált cukros dió

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, és az olvasztott (!) margarint. Jól összedolgozzuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Közben elkészítjük a pudingot és lehűtjük.

A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a pudinggal, majd megszórjuk a cukros darált dióval. Három részre osztjuk, a két külső egyharmadát ráhajtjuk a középső részre, majd két ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle és megcsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejét a tejes tojássárgával, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek