Karácsonyi csokoládétorta

Karácsonyi csokoládétorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg liszt
  • 14 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • a krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg csokoládé
  • 8 evőkanál cukor
  • rum (ízlés szerint)
  • 3 dl habtejszín
  • a tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg liszt
  • 14 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg csokoládé
  • 8 evőkanál cukor
  • rum
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés:

A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük.

Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az étolajat is. Jó kiverjük, és egy fakanállal hozzá everjük a szárazanyagokat is. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).

A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és az apróra tördelt csokoládét, és felfőzzük, majd kihűtjük, rummal ízesítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.

A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle. A torta oldalát a maradék krémmel bevonjuk.

A díszítéshez a csokoládét mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a torta tetejét. Megvárjuk amíg megszárad, és tetszés szerint díszítjük.

Szezontól függően bármilyen más mintával elkészíthető.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!