Karácsonyi bejgli

Karácsonyi bejgli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 reszelt citrom héja
  • tej (annyi, hogy a tészta puha legyen)

A töltelékhez:

  • 45 dkg darált dió vagy mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 reszelt citrom héja
  • 35 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola (ha valaki szereti)
  • kevés tej

Elkészítés:

Elkészítés: 1. Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatom. Ehhez a tészta hozzávalóit alaposan hozzágyúrom úgy, hogy gyenge tésztát kapjak. 1 óráig kelesztem.

2. A megkelt tésztát 3 részre osztom, és kinyújtom tepsi nagyságúra.

3. Eközben a töltelék hozzávalóit összekeverem, és 3 részre osztom. Ezzel megkenem a kinyújtott tésztalapot. Megöntözöm tejjel a tölteléket. Felcsavarom és tepsibe helyezem. Tojással megkenem a tetejét. Még fél óráig kelesztem.

4. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm. Jó étvágyat!

Neked ajánljuk