Karácsonyi bébipulyka borral

Karácsonyi bébipulyka borral

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db bébipulyka
  • 1 nagyméretű sütőzacskó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db alma
  • 1 db narancs
  • 15 dkg vaj
  • szeletelt bacon
  • majoranna
  • kakukkfű
  • őrölt fahéj
  • 0,5 dl bor

Elkészítés:

Elkészítés: A pulykát megmossuk, és a fűszerekkel kívül-belül beszórjuk. Belülre kerül még a 3 megpucolt alma, a narancs a héjával együtt és a reszelt fokhagyma jól megmosva és negyedbe vágva, illetve a negyedbe vágott vöröshagyma is. Az almákat és a narancsot is jól befűszerezzük előtte.

A pulyka nyakánál, a bőr alatt benyúlva a mellére helyezzük a felszeletelt vajat. A bőrét beborítjuk baconszeletekkel, sütőzacskóba bújtatjuk, beleöntjük 0,5 dl bort, a zacskót lezárjuk, és tepsibe téve a sütőbe toljuk, ahol 190-200 C fokon 2,5 órát sütjük.

A zacskóban teljesen készre sül. 2 óránál a levet leeresztettük belőle úgy, hogy a zacskót alul kiszúrtuk és hagytuk, hogy az alatta lévő tálcára kicsurogjon. Majd visszatoltam, és tovább sütöttük fél órát.

Köretnek sült krumplit és párolt rizst tálaltunk.

Neked ajánljuk