Karácsonyi Batteberg

Karácsonyi Batteberg

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 170 g vaj
  • 170 g cukor
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 170 g liszt
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 100 g kandírozott gyümölcs

a díszítéshez:

  • fondant és karácsonyi marcipán figurák

Elkészítés:

A hozzávalókat megfelezzük, mert az egyik piskótánk csokis a másik pedig gyümölcsös lesz. A vajat a cukorral, a vanília aromával és a tojásokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Az egyik masszába belekeverjük a gyümölcsöt, a másikból pedig egy evőkanál lisztet elveszünk és helyette egy evőkanál kakaóport keverünk bele.

A két piskótát püspökkenyér formában külön-külön 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Ha megsültek, mindkettőnek levágjuk a széleit és vékonyan a tetejét is, hogy egyenes legyen, majd félbevágjuk őket.

Egymás mellé teszünk egy gyümölcsös és egy kakaós rudat majd megkenjük lekvárral (én naspolya lekvárt használtam), majd összeillesztjük. Ezután a tetejét is megkenjük lekvárral és a gyümölcsös fölé kakaós rudat, a kakaós fölé pedig gyümölcsös rudat teszünk, amit szintén körbekenünk lekvárral. Betekerjük folpackkal (szorosan), és fél órát hagyjuk pihenni, hogy jobban összetapadjanak a rudak.

Miután a folpackot levettük róla, fondanttal bevonjuk, majd tetszés szerint díszítjük.

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk