Hozzávalók:
  • 1 kg alma
  • 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 10 dkg összetört mogyoró
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 15 dkg nagy szemű mazsola
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 kg alma
  • 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg nagy szemű mazsola
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom

Karácsonyi almaszósz

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A mandulát, diót, mogyorót megpirítom, az aszalt gyümölcsöket felaprítom, a hámozott almát lereszelem és citromlével csepegtetem.

Az almát cukrozva, kis lángon forralom, közben kevergetve.

Az aszalt gyümölcsöket és a pirított magokat beleszórom, így főzve sűrűre az egészet.

Üvegekbe adagolom, jól lezárom és száraz dunsztban hagyom kihűlni.