Kapucsínó szelet

Kapucsínó szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 tasak tejszínízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál őrölt kávé (csapott)
  • a díszítéshez:
  • 3 evőkanál csokoládédara (vagy reszelék) 
  • (a tepsi mérete 25 x 30 cm)
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 dl tej
  • 2 tasak tejszínízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál őrölt kávé (csapott)
  • 3 evőkanál csokoládédara

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összevegyítjük. A krémet kettévesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az őrölt kávét.

A megsült tésztára először a fehér krémet, majd a barnát kenjük. A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!