Kapucíner mini torta

Kapucíner mini torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • a krémhez:
  • 2 csomag tejszínes puding
  • 7 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál Holland kakaópor
  • 1 evőkanál nescafé
  • a díszítés:
  • Nutella
  • fehér és tejcsokoládé darabkák
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet
  • 2 csomag tejszínes puding
  • 7 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál Holland kakaópor
  • 1 evőkanál nescafé
  • Nutella
  • fehér és tejcsokoládé darabkák

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. (Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a tésztát.)

A pudingot a megszokott módon megfőzzük, majd lehűtjük. A porcukrot kikeverjük a margarinnal és a kihűlt krémhez adjuk, majd jól összekeverjük. A krémet elfelezzük, az egyik fele marad fehér, a másikba 3 evőkanál kakaót és 1 evőkanál nescafét teszünk és jól kikeverjük.

Összeállítjuk a tortát: alulra tesszük a piskótát, arra rákenjük a kakaós kávés krémet, végül a fehér krémet. Pár órára hűtőbe tesszük, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a mini tortáinkat.

A tetejét megkenjük nutellával, megszórjuk fehér és tejcsokoládé darabkákkal.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!