Kapros-zöldborsós panna cotta mustármártással és füstölt lazaccal

Kapros-zöldborsós panna cotta mustármártással és füstölt lazaccal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 6 dl víz
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • kapor
  • őrölt fehérbors
  • 20 g zselatin (por)
  • 20 dkg füstölt lazac

A mustármártáshoz:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál dijoni magos mustár
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • őrölt fehérbors
  • méz

Elkészítés:

Elkészítés: Egy edénybe tesszük a zöldborsót, az ízlés szerinti mennyiségű kaprot, a sót, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt puhára főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. Ezután egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a borsó héja ne kerüljön bele, és teljesen sima állagú legyen.

Az átpasszírozott borsót ezután ízlés szerint őrölt fehérborssal ízesítjük, és ha szükséges még utánasózzuk. Ezután állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejfölt.

A tejet egy edényben forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölös-zöldborsós masszához. Kisebb tálkákba kanalazzuk, és hideg helyen 1-2 órát pihentetjük, hogy teljesen megdermedjen.

A mustármártáshoz egy tálba beletesszük az olajat, a mustárt, a vizet, a citromlét, ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehérborsot és mézet, majd simára keverjük.

Tálaláskor a zöldborsós panna cotta tetejére helyezni egy szelet füstölt lazacot, majd rákanalazni a mustármártást.