Kapros zöldborsópüré pácolt fürjtojással

Kapros zöldborsópüré pácolt fürjtojással
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 1 kisebb csokor kapor
  • 1 db vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 2-3 dkg vaj (teavaj)
  • 1 üveg fokhagymás olajban pácolt főtt fürjtojás
  • a tálaláshoz:
  • kifli
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb csokor kapor
  • 1 db vöröshagyma
  • őrölt fehér bors
  • 2-3 dkg vaj (teavaj)
  • 1 üveg fokhagymás olajban pácolt főtt fürjtojás
  • kifli

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A kaprot a vastagabb szárrészről lecsipkedjük. A borsót kifejtjük, vagy ha fagyasztottat használunk, akkor szobahőmérsékleten felengedjük. Ezután egy edénybe tesszük a hagymát, borsót, kaprot, megszórjuk egy nagyobb csipet sóval, pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.

Ezután a leszűrt borsóhoz hozzáadunk kb. 2 evőkanál főzőlevet, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szűrőbe tesszük, és átpasszírozzuk, hogy egy selymes borsópürét kapjunk, majd hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük. Végül betesszük a hűtőbe, hogy a borsópüré kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

A fürjtojásokat egy szűrőbe tesszük, alaposan lecsepegtetjük, majd félbe vágjuk.

Tálaláshoz pl. piríthatunk vékonyra felszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, melyet ízlés szerinti pogácsaszaggatóval ki is szúrhatunk, hogy kis falatkákat kapjunk. (Én félbevágott teljes kiőrlésű zsemlét pirítottam meg a szendvicssütőbe, majd szúrtam ki.)

Tálaláskor a kis zsemlekarikákra kanalazzuk a zöldborsópürét, majd ráteszünk egy-egy félbevágott fürjtojást, és kaporral díszítjük.

Tipp: A borsópüré tetejére pl. tehetjük a félbevágott fürjtojást a fehérjével felfelé, majd a zöld püréből pötyögtetünk rá egy mosolygós smiley-t. Így a gyerekek is szívesebben falatozzák majd

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti