Kapros zöldbabfőzelék töltött fasírttal

Kapros zöldbabfőzelék töltött fasírttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 paradicsom
  • 1 sárga paprika
  • 375 g tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés citromlé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • víz
  • a fasírthoz:
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • a töltelékhez:
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • só ízlés szerint
  • 40 dkg vegyes zöldség (galambica, vargánya gomba, sárgarépa, borsó, piros paprika)
  • 50 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • őrölt bors
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 paradicsom
  • 1 sárga paprika
  • 375 g tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés citromlé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • víz
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • só ízlés szerint
  • 40 dkg vegyes zöldség

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A zöldbabot is megmossuk, a végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. (Szezonon kívül fagyasztott zöldbabból készül.)

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, fűszerpaprikával lehintjük és mehet bele a zöldbab, a paprika, a paradicsom és a burgonya is, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje a babot. Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, kaporral, pici cukorral (kb. 1 mokkáskanál cukor, ami a bab „vadságát” elveszi) ízesítjük.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, majd citromlével ízesítjük, forralunk egy picit rajta és kész is.

A fasírthoz a zsemléket vízben megáztatjuk, majd kifacsarjuk. A többi hozzávalókkal egy tálban jól összegyúrjuk. A zöldségféléket egy evőkanál étolajon kevés sóval megpároljuk.

A két tojást felverjük. Egy serpenyőben 2 evőkanál étolajon megsütjük, de csak az egyik felét – nem fordítjuk át.

Egy folpackra kiterítjük a fasírt masszát. Szép egyenletesen kb. fél cm vastagra. Rátesszük a megsült tojást. ráhalmozzuk a párolt zöldségeket. Folpack segítségével felgöngyöljük. A tepsit (20×32 cm-es) étolajjal kikenjük, a fasírtot óvatosan átemeljük rá és egy kis zsemlemorzsával megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt megsütjük. Sütés közben meglocsoljuk a tepsi alján lévő zsiradékkal, félidőben fóliával lefedjük, hogy meg ne égjen a teteje.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!