Kapros túróval töltött rántott szelet, medvehagymás főtt burgonyával

Kapros túróval töltött rántott szelet, medvehagymás főtt burgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet rántani való pecsenye hús
  • fűszerek (só, bors, flekken fűszerkeverék vagy egyéb ízlésünk szerinti fűszer)
  • 25 dkg túró
  • 1 csokor kapor
  • 1 tojás

a panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

valamint:

  • 1 kg főtt burgonya
  • 1 csokor medvehagyma

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk és befűszerezzük. A túrót kikeverjük az apróra vágott kaporral, tojással, sóval vékonyan elterítjük a fűszerezett hús egyik oldalán, majd ráhajtjuk a hús másik felét, hústűvel összetűzzük és a szokásos módon bepanírozzuk. Kevés olajon kisütjük.

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd apróra kockázzuk, kevés olajon megforgatjuk az apróra vágott medvehagymán, megsózzuk és a hússal kínáljuk.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk