Kapros túróval töltött kagyló(tészta) kapor mártással, pirított baconnel

Kapros túróval töltött kagyló(tészta) kapor mártással, pirított baconnel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 150 g túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • ½
  • teáskanál útifűmaghéj
  • 50 g gluténmentes kagyló tészta (főve)
  • a mártáshoz:
  • 2 dl tejszín
  • pici só
  • bors
  • 1 evőanál aprított kapor
  • ¼
  • teáskanál konjac liszt (vagy 1 teáskanál keményítő)
  • bacon szalonna darabkák
  • 150 g túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • ½ teáskanál útifűmaghéj
  • 50 g gluténmentes kagyló tészta (főve)
  • 2 dl tejszín
  • pici
  • bors
  • 1 evőanál aprított kapor
  • ¼ teáskanál konjac liszt
  • bacon szalonna darabkák

Elkészítés:

A túrót a tejföllel és a sóval alaposan elkeverjük, majd megtöltjük fele az előzőleg megfőzött kagylótésztákat.

A mártáshoz a tejszínhez pici sót, borsot kaprot adunk, kiforraljuk, majd a konjac liszttel vagy keményítővel kevergetve besűrítjük.

A bacon darabkákat egy serpenyőben megsütjük. A túróval töltött kagylótésztákat meglocsoljuk a mártással, majd a baconnel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!