Kapros túrós pite

Kapros túrós pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g finomliszt
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 250 g sütőmargarin
  • 70 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • a töltelékhez:
  • 500 g félzsíros rögös túró
  • 2 db tojássárgája
  • 5 evőkanál búzadara
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél csokor friss kapor
  • 400 g finomliszt
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 250 g sütőmargarin
  • 70 g porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 500 g félzsíros rögös túró
  • 2 db tojássárgája
  • 5 evőkanál búzadara
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél csokor friss kapor

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük a sütőporral és citromhéjjal, majd elkeverjük. A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ha ez kész, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy puha tésztát gyúrunk.

A töltelékhez a túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a túróhoz a többi hozzávalóval együtt. A fehérjét kemény habbá verjük és azt is beleforgatjuk a túrós töltelékbe.

A tésztát két részre osztjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk. Az első lapot lisztezett tepsibe helyezzük, és megkenjük a töltelékkel. Rátesszük a második lapot, ez lesz a teteje. Villával megszurkáljuk és tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti