Kapros-túrós-epres süti

Kapros-túrós-epres süti
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 dl tej
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg eper
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 kávéskanál kaporlevél
  • 12,5 dkg fekete áfonya
  • 4,5 dl 20%-os tejföl
  • 4 db tojás
  • 6 evőkanál búzadara
  • 18 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 db tojás
  • 60 dkg liszt
  • 43 dkg cukor
  • 2 db citrom
  • 1 dl tej
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg eper
  • 2 kávéskanál kaporlevél
  • 12,5 dkg fekete áfonya
  • 4,5 dl 20%-os tejföl
  • 6 evőkanál búzadara

Elkészítés:



Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Gyúrjuk össze a tésztát!
Nyomkodjuk tepsibe, majd süssük elő negyed óra alatt!

Töltelék:

Törjük át a túrót egy nagy tálba!
Adjuk hozzá a tejfölt, a tojássárgákat, a cukrokat, a citromhéjat, a kaporlevelet és a búzadarát!
Forgassuk bele a tojásfehérjehabot!

Öntsük rá a tölteléket a tésztára, majd szórjuk meg a gyümölcsökkel!
Süssük még fél órát!