Kapros-túrós béles

Kapros-túrós béles
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 35 dkg finomliszt (a fele teljes kiőrlésű lehet)
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • pici só
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 dl tejföl
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 tojásfehérje
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 35 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • pici
  • 50 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 dl tejföl
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a kristálycukrot beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és langyos helyen megfuttatjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, a tejes élesztőt beleöntjük, majd a porcukrot, az olvasztott margarint, a tojássárgáját és végül a sót is, majd dagasztani kezdjük. Akkor jó, ha az edény falától a tészta elválik.

Letakarva, langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük.

Közben a túrót áttörjük, majd a tojássárgával, a búzadarával, a tejföllel, a vaníliás cukorral és a cukorral összekeverjük.

A tojásfehérjét habbá verjük. A kaprot finomra vágjuk, a túrókrémhez keverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán ellapítjuk, majd egy kb. 25x35 cm-es tepsibe fektetjük. A túrós keveréket elsimítjuk a tetején, és megkenhetjük (nem szükséges) tojássárgájával.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Tálaláskor a tetejét porcukorral meghinthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Judit küldte be. Köszönjük!