Kapros tésztában sült halcsíkok zöldség pürével

Kapros tésztában sült halcsíkok zöldség pürével

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg tengeri halfilé
  • 2 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál gorombára vágott kapor
  • 1 dl fehérbor
  • olaj a sütéshez
  • 1 db citrom

A körethez:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 40 dkg tisztított sütőtök
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • őrölt gyömbér
  • párolt rizs
  • párolt zöldség (ízlés szerint)

Elkészítés:

A borsót kevés sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összeturmixoljuk és átpasszírozzuk. A vaj felével, sóval, borssal összemelegítjük. A sütőtököt kicsire daraboljuk, és a vajon sóval, borssal, gyömbérrel, pici vízzel megpároljuk. Amikor puha, turmixoljuk.

A halszeleteket megmossuk, leszárítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk és rácsavarjuk a citromlevet, és 10 percre félretesszük. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, borral, liszttel, sóval, és a felvert fehérjét meg a kaprot is lazán hozzákeverjük. Ebbe forgatjuk meg a halcsíkokat (amit előbb nem árt lisztbe mártani), és bő, forró olajba téve 3-4 perc alatt megsütjük. Az olajból kivéve lecsepegtetjük.

Tálaláskor tányérra teszünk a zöldségpürékből, a párolt rizsből, esetleg még a zöldségből, és ráhalmozzuk a halcsíkokat. Mellé majonézt, tartármártást is kínálhatunk.

Neked ajánljuk