Kapros tejszínes hal rizságyon

Kapros tejszínes hal rizságyon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g hal
  • őrölt bors
  • 250 g rizs
  • kevés vaj
  • kevés útifűmaghéj
  • *
  • a mártáshoz:
  • 3 dl tejszín
  • 100 g natúr tömlős sajt
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál finomra vágott kapor
  • *
  • a tetejére:
  • 100 g reszelt sajt
  • 500 g hal
  • őrölt bors
  • 250 g rizs
  • kevés vaj
  • kevés útifűmaghéj
  • 3 dl tejszín
  • 100 g natúr tömlős sajt
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál finomra vágott kapor
  • 100 g reszelt sajt

Elkészítés:

A halat megsózzuk, borsozzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy a só átjárja, majd meggrillezzük. A rizst megpároljuk.

Egy jénai tálat vajjal kikenünk, kevés útifűmaghéjjal szórjuk meg, majd beletesszük a rizst, ráfektetjük a halat.

A mártás hozzávalóit alaposan elkeverjük, összeforraljuk, majd a halra öntjük.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük. Ezután kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, majd 10 percre visszatesszük és a sajtot rágrillezzük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti