Kapros tejfölös zöldbabfőzelék tükörtojással

Kapros tejfölös zöldbabfőzelék tükörtojással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg zöld színű zöldbab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kockára vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csokor apróra vágott kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpos evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 db egész tojás
  • 1 evőkanál 10% ecet
  • 60 dkg zöld színű zöldbab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kockára vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csokor apróra vágott kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpos evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 db egész tojás
  • 1 evőkanál 10% ecet

Elkészítés:

Az apróra vágót hagymát az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát meg a kaprot, és tovább pároljuk. Majd belerakjuk a feldarabolt zöldbabot, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön roppanósra főzzük.

Végezetül behabarjuk a keményítővel és a főzőléből hőkiegyenlítés miatt kikevert tejföllel, cukorral és ecettel ízesítjük.

Forró olajban megsütjük a tükörtojást, majd a főzelékkel együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti