Kapros-tejfölös haltál burgonyával

Kapros-tejfölös haltál burgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg patkóra szeletelt pisztráng
  • 30 dkg filézett ponty
  • 2 evőkanál gorombára vágott kapor
  • 4 szál zöldhagyma
  • 10 dkg tv paprika
  • 10 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg paradicsom

Köretnek:

  • 40 dkg cikkekre vagy félbe vágott sósburgonya

Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A hagymát gorombára, a paprikát vékonyabb szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk. A paradicsomnak eltávolítjuk a héját, félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, majd szeletekre, vagy cikkekre vágjuk.

Olajon megfuttatjuk a paprikát, rátesszük a hagymát, a gombát, és 2 perc alatt összepirítjuk. Megsózzuk. Ráöntjük a kevés vízzel kikevert tejfölt, és amikor forr, beletesszük a halakat. Ha szükséges, pici vizet tehetünk még hozzá. Megszórjuk a kaporral, és nagyon kíméletesen, 10 perc alatt összefőzzük, közben csak rázogatni szabad.

Amikor a hal megpuhult, elzárjuk, beledobjuk a paradicsomot, és a lecsepegtetett főtt burgonyát. Letakarva pihentetjük 5 percen át, és tálaljuk.

Neked ajánljuk