Kapros húsgombóc

Kapros húsgombóc

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 vöröshagyma
  • 30 dkg előfőzött rizs
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál étolaj
  • só, bors, összezúzott fokhagyma, őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál finomra vágott kapor
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A hagymákat felkockázzuk, kevés zsiradékon lepirítjuk, a felét a darált húshoz adjuk (a másik felét a lábasban hagyjuk). A hagymás húshoz adjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint őrölt köménnyel ízesítjük, majd hozzáadjuk a kaprot, a tojásokat, alaposan elkeverjük és gombócokat készítünk belőle.

A hagyma másik felét kevés pirospaprikát, sót, borsot és fokhagymát adunk, belerakjuk a gombócokat, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és puhára főzzük.

Amíg főnek a gombócok, elkészítjük a habarást. A tejfölt kikeverjük a tejföllel és a liszttel. Keveset merünk hozzá a húsgombócok levéből, és a habaráshoz adjuk, hogy kiegyenlítsük a hőt. Majd a lábasba visszaöntjük, és az egészet csomómentesre keverjük.

Neked ajánljuk