Kapros húsgombóc leves gluténmentesen

Kapros húsgombóc leves gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gombóchoz:
  • 200 g darált hús
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 2 evőkanál aprított kapor
  • a kifőzéshez:
  • ételízesítő
  • víz
  • valamint:
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 500 g fagyasztott zöldség (répa, borsó, fehérrépa)
  • bors
  • egy csokor kapor apróra vágva
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál konjac liszt (bármilyen gluténmentes liszt jó!)
  • pár karika bio citrom
  • 200 g darált hús
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 2 evőkanál aprított kapor
  • ételízesítő
  • víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 500 g fagyasztott zöldség (répa, borsó, fehérrépa)
  • bors
  • egy csokor kapor apróra vágva
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • pár karika bio citrom

Elkészítés:

A gombóc összevalóit alaposan elkeverjük és egy kevés ideig állni hagyjuk. Ezután a kezünkkel apró gombócokat készítünk. Ételízesítős vízben kifőzzük.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, átforgatjuk rajta a fagyasztott zöldséget, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot és puhára főzzük. Ha kész felöntjük a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett a konjac lisztet hozzáadva besűrítjük.

Tányérba szedjük, belerakjuk a gombócokat és a citromkarikákkal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti