Kapros cukkini főzelék húsgombóccal

Kapros cukkini főzelék húsgombóccal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 csokor kapor
  • bors
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 kávés kanál 10% ecet
  • 30 dkg sertés vagy csirkemell darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, a kaprot apróra vágjuk, a hagymát kockára aprítjuk. A riszt enyhén sózott vízben feltesszük főni. A cukkinit a kaporral, sóval és borssal belerakjuk egy lábasba és annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje, és főzni kezdjük

Közben a darált húsba beleütjük a tojást, belerakjuk megfőtt kihűtött rizst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és belekeverjük a hagymát. Összegyúrjuk, tojás nagyságú gombócokat formázunk belőle és kapros fűszeres vízben puhára főzzük.

Ha megfőtt a cukkini, behabarjuk, a joghurtba belerakjuk a keményítőt és egy kevés hideg vizet kikeverjük, végezetül veszünk ki a cukkini főző vízéből hőkiegyenlítés miatt, azt is hozzáadjuk, gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük és a forrásban lévő főzelékbe öntjük. Szintén gyors mozdulattal elkeverjük, kiforraljuk, cukorral és ecettel ízesítjük.

A megfőtt húsgombócokat belerakjuk a cukkini főzelékbe és együtt tálaljuk.

Neked ajánljuk