Kapros-citromos lazac mozzarellás paradicsommal

Kapros-citromos lazac mozzarellás paradicsommal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor friss kapor
  • 4 szelet bőrös lazacfilé
  • *
  • a körethez:
  • 8 szem paradicsom
  • 2 nagy golyó mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 db citrom kifacsart leve
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor friss kapor
  • 4 szelet bőrös lazacfilé
  • 8 szem paradicsom
  • 2 nagy golyó mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

A citromlevet elkeverjük az olívaolajjal, a felaprított kaporral, sózzuk-borsozzuk. A halszeleteket óvatosan a pácba forgatjuk, és negyed óráig állni hagyjuk.

Közben a grillt előmelegítjük. A paradicsomokat és a mozzarellát vastagon felszeleteljük, a paradicsomokat megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és ráhelyezünk 1-1 levél bazsalikomot és 1-1 szelet sajtot.

A halat a bőrös felével lefelé a grillre tesszük és kb. 8 percig grillezzük, majd megfordítjuk és pár perc alatt a másik oldalát is kérgesítjük. A paradicsomszeleteket is a grillre helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti