Kapros burgonya tonhallal, brokkolival

Kapros burgonya tonhallal, brokkolival

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb brokkoli
  • 4 nagyobb sárga új burgonya
  • 2 doboz tonhal törzs
  • fél citrom
  • 100 g vaj
  • 1 csokor kapor
  • *

a tálaláshoz:

  • 1 nagyobb brokkoli
  • 4 nagyobb sárga új burgonya
  • 2 doboz tonhal törzs
  • fél citrom
  • 100 g vaj
  • 1 csokor kapor
  • *
  • tartármártás vagy házi majonéz
  • kapor

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk, leöblítjük és nagyobb kockákra vágjuk. Egy lábosban sós vízben félpuhára főzzük. Közben a brokkolit megmossuk és nagyobb rózsáira szedjük.

Amikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a brokkolit is és készre főzzük az egészet. (Akkor jó, ha a burgonya megpuhul, a brokkoli pedig nem fő szét, kissé „ress” marad.) Leszűrjük az egészet.

A burgonyát a fele vajjal összetörjük, de ne teljesen, akkor jó, ha egy kissé darabos marad. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. A brokkolit késsel felaprítjuk és a maradék vajat hozzákeverjük. A tonhalat lecsepegtetjük és villával kissé szétszedjük és a citrommal meglocsoljuk.

Veszünk egy tálalógyűrűt, majd egy adag burgonyát belesimítunk, erre jön egy adag tonhal, majd a tonhal tetejére a brokkoli. Óvatosan lehúzzuk róla gyűrűt, és így folytatjuk, míg az alapanyagok el nem fogynak. Egy személynek bőven elég két halom. Tartármártással vagy majonézzel kínáljuk.

Hasonló receptek