Kapros batátakrémleves főtt tojással

Kapros batátakrémleves főtt tojással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g batáta
  • őröltbors
  • 1 babérlevél
  • kis csokor kapor
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 teáskanál friss apróra vágott kapor
  • főtt tojás
  • 200 g batáta
  • őröltbors
  • 1 db babérlevél
  • kis csokor kapor
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 teáskanál friss apróra vágott kapor
  • főtt tojás

Elkészítés:

A megpucolt batátát apróra vágjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük és megfőzzük.

Ha a batáta megpuhult, kivesszük a babérlevelet és a levest összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a konjac liszttel elkevert főzőtejszínt, alaposan elkeverjük és kiforraljuk.

Tálalás előtt megszórjuk a friss, összevágott kaporral, majd főtt tojással kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!