Káposztával töltött paprika télire

Káposztával töltött paprika télire
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 kg fehér káposzta
  • 70 dkg vöröskáposzta
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • 2 kg körüli paprika
  • a felöntőléhez:
  • 2,5 liter víz
  • 2 dl 20 %-os ecet
  • 35 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál só
  • 2 teáskanál szalicil
  • egész bors
  • egész fűszerkömény
  • babérlevél
  • 2 kg fehér káposzta
  • 70 dkg vöröskáposzta
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál
  • 2 kg körüli paprika
  • 2,5 liter víz
  • 2 dl 20 %-os ecet
  • 35 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál
  • 2 teáskanál szalicil
  • egész bors
  • egész fűszerkömény
  • babérlevél

Elkészítés:

A felöntőléhez valókat összekeverjük, közben kóstolgatva, hogy édesebb legyen-e.

A paprikát megmossuk, a végét levágjuk, a csumáját kiszedjük.

A káposztákat legyaluljuk, a hagymát hozzáaprítjuk. 1 evőkanál sóval megszórjuk. Hagytam állni fél órát, ezután kifacsarjuk.

A paprikákat megtöltjük a káposztával. A tiszta üvegek aljára egy sor káposztát teszünk, erre jön egy sor töltött paprika, erre megint egy sor káposzta. Addig folytatva, amíg el nem fogy. A tetejére rakunk a fűszerekből, majd felülre teszünk a fűszerekből, majd felöntjük a lével. Lezárjuk a tetejét. Ha reggelre nem lesz tele lével, akkor pótoljuk, hogy tele legyen. (A fotón látható üvegekre elég a lé.) Ha nem lenne elég, akkor még keverjünk hozzá az összetevőkből.

Nagyon finom lesz télen, még egy sorozatot teszek majd el.

(A felöntő levet mindenki ízlése szerint szabályozza. Most megmértem, de nem szoktam méregetni, csak úgy kb., közben kóstolgatom, úgy hagyom jóvá. Mi édeskésebben szeretjük a savanyúságokat.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné Edit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti