Hozzávalók:
  • 2 db 2 l-es üveghez:
  • 3 dl. borecet
  • 3-4 ek. cukor
  • 1,5 kg fehér káposzta
  • 1,5 liter víz
  • 3 dkg só
  • 1 ek. mustármag
  • 10 szem fekete bors
  • nátriumbenzoát
  • 1 kg húsos paprika
  • 3 dl. borecet
  • 4 ek. cukor
  • 1,5 kg fehér káposzta
  • 1,5 liter víz
  • 3 dkg
  • 1 ek. mustármag
  • 10 szem fekete bors
  • nátriumbenzoát
  • 1 kg húsos paprika

Káposztával töltött paprika

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A káposztát megtisztítom, vékony szálakra vágom, besózom, majd hagyom 1 órát pihenni.

Közben a vizet felforralom a sóval, az ecettel, a cukorral, a fűszerekkel, és utána teljesen kihűtöm. A megmosott, kicsumázott paprikát leöntöm forró sós vízzel, és kb. 10 percig hagyom pihenni, majd kiszedem és lecsepegtetem.

A káposztát jól kinyomkodom, és megtöltöm vele a paprikákat. Az előkészített üvegekbe lazán berakosgatom a paprikákat. Felöntöm az ecetes lével, szorosan lekötöm. Száraz hűvös helyen tárolom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti