Káposztás-töltött dagadó párolt brokkolival és almával

Káposztás-töltött dagadó párolt brokkolival és almával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 6 személyre:
  • 80 dkg dagadó
  • 1 kg fejes káposzta
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek. olaj
  • 3 szál tárkony
  • 1 mk. őrölt kömény
  • A körethez:
  • 40 dkg brokkolirózsa
  • 2 db alma
  • 3 dkg vaj
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 80 dkg dagadó
  • 1 kg fejes káposzta
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek. olaj
  • 3 szál tárkony
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 40 dkg brokkolirózsa
  • 2 db alma
  • 3 dkg vaj
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A húst felszúrom, a káposztát csíkozom, a hagymát darabolom, a szalonnát kockázom.

Lesütöm a szalonnát és vele dinsztelem a hagymát, köménnyel ízesítve.

Mehet rá 10 percre a káposzta, megsózva.

Hámozott, darabolt almát adok hozzá és tárkonnyal hintve további 10 percet párolom.

Beletöltöm a húsba, összevarrom és megsózom.

Kikent tepsibe fektetem, vizet öntök alá és 180 fokon sütöm 70-80 percet, locsolgatva, levét pótolva.

A körethez a rózsáira szedett brokkolit kifőzöm és sóval, borssal hintem.

A hámozott, cikkezett almát vajon futtatom.