Káposztás tészta

Káposztás tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g fodros nagykocka tészta
  • 1 kg fejes káposzta
  • frissen őrölt fekete bors
  • csipetnyi őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint víz
  • 500 g fodros nagykocka tészta
  • 1 kg fejes káposzta
  • frissen őrölt fekete bors
  • csipetnyi őrölt pirospaprika
  • víz

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit leszedjük, a fejet kettévágjuk, és lereszeljük. Besózzuk, jól átforgatjuk, és 25-30 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.

Egy nagyobb edényben odatesszük a káposztát, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi,15-20 percig fedő alatt főzzük, pároljuk majd, ha elpárolgott a leve, időnként meg-megkeverve fedő nélkül egészen barnára pirítjuk. (A káposzta akkor van kész, ha teljesen elpárolgott a leve és megpirult.)

Fűszerezzük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kifőzött tésztát, és időnként megforgatva még egy picit pirítgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti