Káposztás sztrapacska gluténmentesen

Káposztás sztrapacska gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a káposztás részhez:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg fejes káposzta
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet vagy almaecet
  • *
  • a galuskához:
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 50 dkg GM zabpehelyliszt
  • *
  • a tetejére:
  • kb. 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg fejes káposzta
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet vagy almaecet
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 50 dkg GM zabpehelyliszt
  • 20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

Először a párolt káposztát készítjük el: felkockázzuk a megtisztított hagymákat, legyaluljuk a káposztát, lesózzuk, hagyjuk állni legalább 15 percig, majd a serpenyőben felforrósított zsíron egy kicsit lepirítjuk. Megszórjuk a cukorral, magasabbra vesszük a lángot, és alaposan lepirítjuk, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Ízlés szerint sóval, borssal, ecettel tovább ízesítjük.

Elkészítjük a galuskát is: A burgonyát finomra reszeljük (én robotgéppel reszeltettem le), majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk a, hozzáadjuk a tojásokat, a zabpehelylisztet, és összedolgozzuk a tésztát (a klasszikus galuskatésztától kicsit sűrűbbnek kell lenni, érdemes pár galuskával próba főzést végezni, és ha szükséges, pár evőkanál zabpehelyliszttel pótolni).

Forrásban lévő sós vízbe kiskanállal vagy galuskaszaggatóval galuskákat szaggatunk, ha a galuskák feljöttek a víz felszínére még pár percig forraljuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük, a pörcöket egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük a tálaláshoz.

Egy nagyobb lábasba tesszük a párolt káposztát, ráöntjük a galuskát, összekeverjük, és rámelegítünk. A félretett pörccel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti