Káposztás-szalonnás halleves

Káposztás-szalonnás  halleves

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg szálas savanyú káposzta
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 50 dkg pontyszelet
  • 3 babérlevél
  • erős paprika
  • 1 kicsi sárgarépa
  • 1 kis póréhagyma
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • 1 csipetnyi sáfrányos szeklice
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg liszt

Elkészítés:

A káposztát megmosom, a szalonnát apróra kockázom.

Kiolvasztom a szalonnát, hozzáteszem a káposztát és beleöntök másfél liter vizet. Beleszórom a sót, erős paprikát és babérlevelet, majd főzöm úgy ötven percen át. Szükség esetén pótlom a párolgó vizet. Megpucolom a répát és a póréhagymát, vékony metéltre vagdalom, majd a leveshez adom. Beleszórom a sáfrányos szeklicét és a tárkonyt. Ezt követően tejfölben kevert liszttel besűrítem a levest. Hozzáadom a halakat is, majd alacsony lángon főzöm még tíz percig. Tejföllel a tetején tálalom.

Neked ajánljuk