Káposztás malackaraj

Káposztás malackaraj

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 8 szelet füstölt szalonna
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 4 szelet ujjnyi vastag csontos malackaraj
  • 5 dkg vöröslencse
  • 3 dl zöldségleves
  • őrölt bors

A körethez:

  • zöldségleves
  • 2 tojás
  • 18 dkg kerekszemű rizs

Elkészítés:

Főzzük meg a lencsét a zöldséglevelesben 8 perc alatt! Ha kihűlt, keverjük össze a savanyú káposztával!

Szúrjuk fel a karajszeleteket, töltsük meg lencsés káposztával, majd tűzzük össze a töltőnyílást egy hústűvel! Ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával!

Süssük meg forró olajon, majd tegyük tepsibe! Locsoljuk meg a sült olajjal, fektessünk rá 2-2 szalonnát, majd süssük meg 25 perc alatt 180 fokos sütőben!

Öntsük fel a rizst kétszeres mennyiségű forró zöldséglevessel! Ha felforrt, keverjük meg, és pároljuk negyed órát lassú tűzön!

Mielőtt a savanyú káposztát a lencsével összekeverjük, kóstoljuk meg, hogy nem-e túl savanyú, ha igen, hideg vízben mossuk át, és kézzel nyomkodjuk ki.

Hűtsük langyosra, ezután adjuk hozzá a sót, a borsot és a tojást! Dolgozzuk össze! Formázzunk 5 centi hosszó kroketteket! Végül a forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük, és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.

Szedjük tányérra a megsült húsokat! Pirítsuk meg a pecsenyelében a paradicsompürét, szórjuk meg liszttel, öntsük fel 2 deci vízzel és forraljuk be! Ízesítsük borssal, sóval és petrezselyemmel!

Neked ajánljuk