Káposztás lepény

Káposztás lepény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 24 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 fej káposzta
  • bors
  • olaj
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, megsózzuk. Egy serpenyőben olajon megsütjük, megpirítjuk. Borssal ízesítjük.

Egy tálba tesszük a lisztet, a vajat, a tojásokat és a tejfölt, majd az egészet alaposan összekeverjük. Cipót formálunk a tésztából, majd kinyújtjuk. Téglalapokat vágunk ki. A téglalapok egyik felére káposztát rakunk, majd a másik felét ráhajtjuk, tepsibe tesszük. Egy tojást felverünk és megkenjük vele a tészták tetejét.

180 fokon aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk